Nieuws

Op vrijdag 31 mei en zondag 9 juni zal er geen training voorzien zijn wegens sluiting van de sportfaciliteiten.


30 juni is de laatste training van het seizoen 2018-2019, op 1 september zal seizoen 2019-2020 van start gaan.

Vrijdag

Kinderen: Van 19.00u-20.30u
Volwassenen: Van 20.00u-22.00u

Zondag

Kinderen: Van 18.00u-19.30u
Volwassenen: Van 19.30u-21.00u

Volwassenen

Wekelijkse training:
Vrijdag van 20 uur tot 22 uur
Zondag van 19 u 30 tot 21 uur

De Ju-Jitsu training heeft tot doel om technieken aan te leren, die de leerlingen in staat stellen om aanvallen af te weren en eventueel belagers uit te schakelen. Dit kan van pas komen bij straatgevechten, waar ieder van ons bij betrokken kan raken. Dit doel vinden we terug in de naam van de stijl "Fusegi-Jitsu-Do" wat zoveel betekent als "De weg van de verdedigingskunst".
De moderne Ju-Jitsu - aangepast aan onze tijd - bestaat uit zuivere Ju-Jitsu technieken met een dosis Judo-, Karate-, Aikido- en boxtechnieken.
De leerlingen krijgen een degelijke basis onder de vorm van het zuiver Japanse "Hakko-Den Shin Ryu Ju-Jutsu". Deze traditionele stijl dient tegelijk als basis en als aanvulling op de rest van de training.

kinderen (tot 14 jaar)

Wekelijkse training:
Zondag van 18 u 00 tot 19 u 30
Vrijdag van 19 uur tot 20u30 vanaf gele gordel

Hoe vroeger de kinderen beginnen hoe beter, zij leren sneller en zijn in volle ontwikkeling zodat ze de begeerde souplesse kunnen bekomen.
Zonder onze kinderen is geen club leefbaar, daarom hebben we een degelijk programma opgesteld in functie van hun leeftijd, zodat ze op 14 jarige leeftijd zonder problemen kunnen overgaan naar de volwassenen.


Zelfverdediging voor dames, heren (tot 50 jaar) en jongeren

In 10 lessen leert u speciaal uitgekozen technieken, die u kan gebruiken op het moment dat u aangevallen wordt. Een goede fysieke conditie is niet noodzakelijk.
Oefenmateriaal , syllabus en verzekering zijn steeds inbegrepen.

Federale trainingen en stages

De meeste federaties bieden gratis "Federale trainingen" aan. Iedereen kan hieraan deelnemen, maar er is geen verplichting. Zowel voor de lagere als voor de hogere graden is dit echter wel aangewezen, omdat er toch altijd wel eens iets nieuws te rapen valt.

Yudansha trainingen (zwarte gordel trainingen) zijn afzonderlijk te betalen en enkel toegankelijk op uitnodiging voor houders 1e kyu op bevordering en shodan of hoger.

Naast de federale trainingen worden er regelmatig stages georganiseerd met bekende nationale en internationale lesgevers. Deze zijn extra te betalen. Deelnemen is zeker ook niet verplicht, maar toch sterk aanbevolen. Hier kan je meestal trainen met mensen van een andere federatie wat op zich ook al een hele ervaring is.

Internationale stages zijn ook mogelijk maar enkel aan te raden voor de gevorderde ju-jitsuka. Hier train je natuurlijk ook weer met mensen van andere federaties, maar valt het op dat alleen de gemotiveerde en goed geoefende mensen deelnemen.

De lesgevers zullen regelmatig een selectie voorgestellen van stages waar toplesgevers aan deelnemen.